Direktno iz Seula: Blame & Shame momenat i Inovacija vs. Imitacija

Profesionalni i lični razvoj često idu zajedno. U našem poslu je veoma važan odabir najboljih stručnih događaja jer se tokom nekoliko dana intenzivira više ključnih faktora - od usvajanja novih znanja, razmene raznovrsnih iskustava i veoma važnog umrežavanja sa vrhunskim profesionalcima. A kada se sve to dešava u fenomenalnom okruženju kao što je Seul, glavni grad Južne Koreje sa preko 10 miliona stanovnika, onda ceo utisak dobija novu nezaboravnu dimenziju.







Želimo da podelimo sa vama inspirativne iskrice o kojima se pričalo tokom Globalne HR konferencije.

> Blame & Shame momenat je prepoznatljiv u svim kulturama i kao takav predstavlja veliku kočnicu u svakodnevnim situacijama na poslu ali i privatno. Usled pribojavanja od osećaja krivice i sramote, mi se sami blokiramo i sužavamo vidike logičnog razmišljanja, a kao krajnji rezultat se donose pogrešne odluke. 

> Ideja o neophodnosti inovacija se uvukla u bukvalno svaku poru našeg života ali ipak treba biti i realan. Nije u svakoj situaciji moguće inovirati jer to može da bude zahtevan i dugotrajan proces koji podrazumeva mnogo znanja i napora. Zato se imitacija nameće zapravo kao vrsta inovacije. Ako pratimo nešto što je već razvijeno i primenjujemo u našim situacijama - mi zapravo inoviramo!

Pratite naše vesti - imamo još mnogo zanimljivih tema!

Vaš HR Team 





Podelite ovo: